Vanaf binnenkomst bij de ingang van het TT Circuit word je welkom geheten door onze Gridgirls. Hier ontvang je een plattegrond en informatie flyer met praktische informatie (wat is waar) en informatie waarmee je het TT Circuit kunt verkennen en ontdekken. Voel je thuis en welkom op het TT Circuit.


Bij binnenkomst ga je direct door de TT Tunnel onder het "heilige asfalt" door waar motorgeluiden de transformatie zijn naar een nieuwe belevingswereld als je de tunnel uitkomt. Hier begint de ontdekking van het TT Circuit en de MotoGP wereld.


2JOIN (ver-)zorgt als sponsor-partner van de TT-Run voor een warm welkom met een van de vele DJ's die zij de hele dag over het TT Circuit inzetten. Het binnenterrein bestaat uit het Paddock, het Parc Fermee en het TT Horecaplein. Standhouders, exposanten, foodtrucks, demonstraties, sport-massages en andere vormen van entertainment tref je op dit gezellige plein aan. Dit plein is gelegen aan het Paddock restaurant en terras. 


  • 13.00 uur (halfuur voor de start) 


Deelnemers kunnen door het Parc Fermee naar de startgrid om plaats te nemen op pole position in de eerste, tweede of derde startrij. Dit is de volgorde van startvakken waarbij de wedstrijd vooraan start, gevolgd door de bedrijvenloop en daarachter de recreanten (inclusief scholen/verenigingen e.o). 


Bezoekers, fans en toeschouwers kunnen op de hoofdtribune plaatsnemen. Vanaf het horecaplein loop je weer onder het "heilige asfalt" door een tunnel. Je komt achter de hoofdtribune uit waar je gratis plaats kunt nemen op een plekje die een week later al jaren uitverkocht is. Het is de beste en meest gewilde tribuneplek van het TT Circuit. 


De verslaglegging van Eurosport MotoGP verslaggever Diederick de Vries gaat van start. Interviews op het podium en verslaglegging naar de start toe. Tussendoor even de beentjes opwarmen met een warming-up van Fit For Free en dan gaat de race bijna van start. Adrenaline giert door de lichamen van deelnemers die door DJ Arnoud van 2JOIN nog eens de heartbeats sneller laat slaan tot de officiële startlichten groen sein geven met het startschot. De wedstrijd-top vliegt weg en probeert de Safety Car in te halen die de voorste lopers bij de eerste ronde begeleidt naar de finish in de Pitlane.


Na de start om 13.35 uur zijn de hekken van het Parc Fermee geopend en ook toegankelijk voor publiek. Je kunt dus na de start via het Parc Fermee jouw deelnemers toejuichen bij de finish. Na de finish is het binnenterrein weer de ontmoetingsplek om na te genieten.