Fysieke gezondheid De TT-Run is een evenement met verschillende afstanden en heeft deelnemers met een verschillende gezondheid- fitheid en fysieke getraindheid in de loopsport.


Fysieke en mentale gezondheid is door de organisatie niet te meten of te controleren. Het gaat er vooral om dat de organisatie een fysieke en mentale gezondheid vereist voor deelname. Dit staat uiteraard ook in onze algemene voorwaarden.


Belangrijk is dat wanneer je twijfelt altijd even je huisarts of begeleidend arts raadpleegt. Je kunt je uiteraard ook laten testen met een sportmedisch onderzoek.


PARQ vragen:

De medische voorgeschiedenis is bedoeld om de belastbaarheid van je lichaam en eventuele te verwachten gezondheidsrisico’s in kaart te brengen. Internationaal is er een standaard vragenlijst die je op weg helpt en bij bepaalde situaties en/of klachten een doorverwijzing naar je (huis-) arts af te geven.


Indien je onderstaande vragen 1, 2, 3, 4 en 7 met “Ja” beantwoord adviseren we (dringend) om deelname aan de TT-Run met je huisarts te overleggen of direct contact op te nemen met een sportarts. Voor de vragen 5 en 6 wordt (dringend) geadviseerd om een fysiotherapeut te raadplegen. Uiteraard zijn er meerdere situaties waarin het zinvol is om een fysiotherapeut, inspanningsfysioloog, huis- en/of sportarts, gecertificeerde trainers en professionals te benaderen als je twijfelt of deelname een risico is voor je fysieke of mentale gezondheid.


1. Heeft een arts ooit tegen je gezegd dat je hartproblemen hebt en dat je niet mag sporten met deze hart problemen?


2. Heeft u wel eens pijn op de borst tijdens uw inspanning?


3. Heeft u de afgelopen tijd pijn op uw borst gehad tijdens een inspanning?


4. Verliest u uw evenwicht naar duizeligheid of bent u wel eens buiten bewustzijn geraakt?


5. Heeft u gewricht- /skeletproblemen die kunnen verergeren tijdens een Lichamelijke activiteit?


6. Bent u op de hoogte van andere redenen waarom u niet deel zou mogen nemen aan lichamelijke activiteiten?


7. Schrijft u arts uw medicijnen voor i.v.m. bloeddruk of hartproblemen?