Om deze vraag zo goed mogelijk te beantwoorden heb ik hieronder praktische informatie ingevoegd om een goede afweging en keuze te kunnen maken. Een wijziging van onderdeel brengt kosten met zich mee maar is niet altijd perse noodzaak. Hieronder leg ik uit waarom, hoe het werkt en welke consequentie aan je keuze is verbonden. 


Informatie om te begrijpen:


  • Elk onderdeel heeft een eigen startnummerreeks (serie) vb. startnummers 500 - 1000. Aan jouw inschrijving wordt op de derde vrijdag van mei een startnummer toegekend. Dit startnummer is dan ook met jouw tekst of naam gepersonaliseerd.
  • Elk onderdeel is een apart product. Net als vb. een deelname aan een 5km, 10km, halve en hele marathon. Met het ene startnummer kun je normaliter niet starten aan een andere afstand.
  • Een wijziging van onderdeel betekent daarmee dat je de huidige inschrijving (product) moet annuleren en een nieuwe inschrijving gemaakt moet worden. 
  • Annuleringen tot de derde vrijdag van mei kunnen verwerkt worden tegen 5 euro administratiekosten. Na de derde vrijdag van mei is annuleren met restitutie van inschrijfgeld niet meer mogelijk. Je startpakket is gedrukt en wordt ingepakt.
  • De TT-Run is buitengewoon lid van de Atletiekunie. Dit betekent dat de TT-Run een officiële wegwedstrijd is en zich daarmee moet houden aan de wedstrijdtechnische zaken. Je kunt daarom bijvoorbeeld niet op basis van een inschrijving voor Two Laps in de praktijk One Lap lopen en op basis van wat je werkelijk gelopen afstand is geweest met terugwerkende kracht worden ingedeeld op dat onderdeel. Wedstrijdtechnisch ben je dan "officieel" niet gefinisht in jouw onderdeel (afstand/laps). Informatie om een keuze te maken:


  • Bij de TT-Run vinden we het niet erg als je een andere afstand (aantal laps/ronden) loopt dan waarvoor je staat ingeschreven.
  • De enige consequentie van een andere afstand lopen betreft de uitslagverwerking. Als je bijvoorbeeld een ronde minder loopt dan waarvoor je staat ingeschreven betekent dit dat je een zogenaamde Did Not Finish (DNF) registratie hebt. Je komt dan niet voor in de ranking (volgorde van binnenkomst) van het onderdeel. Je kunt je ronde- tijd(en) die je hebt gelopen wel vinden door je startnummer op te geven bij een zoekopdracht in de uitslagenpagina. Loop je een ronde extra dan wordt deze niet getimed omdat het systeem hier op basis van je inschrijving (afstand) geen rekening mee houdt.
  • Er zijn geen consequenties ten aanzien van de starttijden, de route, medaille en finishdrankje, voorzieningen of programma onderdelen.

Kortom zonder wijziging door te voeren kun je kosteloos je eigen afstand nog bepalen. De enige consequentie betreft de manier van publicatie in de uitslagen. Wil je wel in de ranking van een specifiek onderdeel/afstand staan opgenomen dan moet je daarvoor ook (opnieuw) inschrijven tegen het reguliere inschrijfgeld. Je oude startnummer is dan niet meer bruikbaar of overdraagbaar.